Dagactiviteiten in de boerderijwinkel

Vanaf maandag 11 september 2023 zijn wij weer (tijdelijk) geopend!

Wegens brand in onze werkboerderij en geitenstal is de zuivel en boerderijwinkel gesloten tot nader bericht.

 

Bij onze boerderij hebben wij een prachtige winkel. Hier verkopen wij zuivelproducten gemaakt van onze eigen verse geitenmelk. Daarnaast worden er ook seizoensgebonden producten aangeboden. Dit zijn onder andere vlees van onze eigen dieren en groente uit eigen tuin. Al deze producten zijn op biologisch dynamische wijze geproduceerd. Ook hebben wij een wisselend aanbod aan non-food, waarvan een groot deel is gemaakt door onze eigen deelnemers. De dagelijkse werkzaamheden in de winkel worden samen met de deelnemers gedaan. Dit zijn zeer diverse werkzaamheden die hun zowel op werkgebied, maar ook op persoonlijk vlak verder helpen. Deze diverse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Aanvullen van producten;
 • Producten voorzien van een etiket;
 • Klanten helpen;
 • Kassa bedienen;
 • Schoonmaak werkzaamheden.

De boerderijwinkel bij de Klompenhoeve staat zeer centraal in de organisatie. De vele afdelingen die wij hebben, hebben allemaal een aandeel in de boerderijwinkel.

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van deze tekst en foto’s. Kom dan gerust een bezoek brengen aan onze mooie winkel.

Vertel eens..

 • null

  Lotte

  hallo allemaal

  ik ben Lotte en sta nu 4 jaar in de winkel op de Klompenhoeve. Ik doe dit met heel veel plezier en heb ondertussen al heel wat mensen leren kennen doordat ik vaste dagen in de winkel sta en er veel klanten wekelijks op dezelfde dag komen leer je ze op die manier ook beter kennen. Vroeger toen ik een klein meisje was speelde ik altijd al winkeltje en nu ik volwassen ben mag ik het in het echt doen. Ik vind het super leuk om kaas te snijden de kassa te bedienen en natuurlijk klanten te helpen. Als ik in de winkel sta dan begin ik om half 11 met schoonmaken dit houd in dat je producten aanvult zoals de zuivel en de kaas ook kijk je in de voorraad kast of er daar nog dingen zijn die je kan aanvullen. Als ik weet wat ik aan zuivel en kaas moet aanvullen loop ik met mijn briefje naar de kaasopslag en naar de koeling om te pakken wat ik nodig heb. Als ik aan gevuld heb maak ik de toonbank, handvatten, deurknoppen en andere punten schoon. Als aller laatste veeg en dweil ik de vloer en dan is het tijd voor pauze. Na de pauze open ik de winkel om 1 uur en dan ga ik klanten helpen. Om 4 uur sluit ik de winkel weer af en ruim ik op. Opruimen houd in dat ik de deuren afsluit en het kaasmes schoon maak ook haal ik de vlaggen binnen en dan tel ik de kassa samen met de begeleiding. Ook het tellen van de kassa vind ik heel erg leuk omdat dat mij het gevoel geeft dat ik verantwoordelijkheid heb. Als ik alles qua afsluiting van de winkel gedaan heb dan is het ongeveer half 5 en mag ik naar huis.

  Na een winkel dag ben ik moe maar ook zeer voldaan. Ik doe het met alle plezier en hoop dan ook nog jaren in de winkel te mogen staan.

  Groetjes Lotte

  En tot ziens in de winkel!!

Ben je enthousiast?

Kom dan gerust eens kijken bij ons op De Klompenhoeve of kijk op onze facebook pagina
Voor meer informatie of een afspraak neem contact met ons op:

Mail: Klompenhoeve.Boerderijwinkel@esdege-reigersdaal.nl
Tel: 06 30325977