Dagactiviteiten in de moestuin

Hou je van buitenwerken en natuur?
Vind je het leuk om plantjes op te kweken of ga je meer voor het tuinonderhoud zoals onkruid wieden of snoeien?
Wil je van alles leren over moestuinieren of gewoon lekker met je handen in de aarde?
Dan is werken in Team Tuin op de Klompenhoeve vast iets voor jou!

Het leuke is dat de activiteiten per seizoen verschillen.
Van aardappels poten, bonen zaaien, pruimen plukken, schoffelen, kruiden knippen, compost maken, komkommers en pompoenen oogsten tot vetbollen maken en haardhout kloven: er kan van alles in de tuin van de Klompenhoeve.
We werken zo veel mogelijk lekker buiten, maar als het weer echt tegen zit kunnen we ook warm en droog in de kas of werkplaats terecht.

De tuin heeft een boomgaard met appels, peren, pruimen, frambozen en bessen.
Een vijver met steiger om naar vissen en waterdiertjes te speuren.
Een bijenstal met bijenkorven. Twee kassen om tomaten, komkommers en paprika’s te telen.
Van aardappel tot winterwortel, van afrikaantjes tot zonnebloemen: we telen alles op biologische wijze. Dus zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. We passen daarom wisselteelt toe: ieder jaar komen de verschillende groentefamilies op een andere plek te staan. Zo kunnen we ziektes en plagen voorkomen.
En ieder jaar proberen we nieuwe heerlijke of grappige groenterassen uit. Die worden gebruikt in de keuken van de Klompenhoeve of verkocht in de boerderijwinkel.

We houden van de kringloop en daarom zijn ook allerlei beestjes welkom in onze tuin. Met vogelhuisjes, een insectenhotel en een paddenpoel geven we ze een mooie plek om te wonen. Zo houden de nuttige beestjes de lastige een beetje in toom. Heel interessant om naar te kijken en van te genieten!

Naast het werken is het natuurlijk ook fijn om in de tuin te ontspannen. Bijvoorbeeld met warme chocolademelk bij het kampvuur in de winter. Of met verkoelende limonade in de schaduw van de kastanjeboom tijdens een zomerdag.

Ben je enthousiast?

Kom dan gerust eens kijken bij ons op De Klompenhoeve of kijk op onze facebook pagina
Voor meer informatie of een afspraak neem contact ons op:

Mail: Tuin@klompenhoeve.st-er.nl
Tel: 06-55220844