Dagactiviteiten met geiten en paarden

Op de afdeling ‘erfdieren’ staan 8 paarden/pony’s en 23 geiten.

Dagbesteding met de paarden en geiten op de Klompenhoeve houdt in dat deelnemers samen met een aantal begeleiders verantwoordelijk zijn voor het welzijn van onze dieren. Zo krijgen de dieren elke dag vers- hooi/kuilgras en -water. De paarden en geiten hebben dagelijks beweging en verzorging nodig. Daarnaast houden we ons bezig met de werkzaamheden in en rondom de paarden- of geitenstal. Alles zal onder leiding gaan van ervaren begeleiders. Er wordt gekeken naar de behoefte van de deelnemer en naar zijn of haar eigen tempo/ niveau. Zo is er voor iedereen mogelijkheid tot ontwikkeling. De activiteiten kunnen individueel uitgevoerd worden of in groepsverband.

Paardrijden op de Klompenhoeve houdt in dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan paardrijden en paardrijles krijgt van een ervaren instructrice. Dit gebeurt meestal in groepsvorm met een maximum van drie ruiters. We hebben paarden in alle soorten en maten. Er kan ook op de men-kar gereden worden. We hebben een grote rijbak tot onze beschikking, 19 hectare land en een prachtige polder om door heen te rijden. Wanneer we buiten het erf of op het land gaan rijden zal er altijd een persoon naast het paard meelopen.

Paarden zijn niet alleen prachtige dieren om te zien maar ook prachtige dieren om mee te werken. Contact maken met paarden lijkt zo vanzelf en zo gemakkelijk te gaan; zij hebben geen vooroordelen en het maakt hen niet uit hoe je er uit ziet. Ze reageren op jouw energie wat ontzettend interessant is, omdat het paard altijd een reactie geeft op een actie die jij laat zien tegenover het paard.

De geiten zijn niet alleen ontzettend leuk maar ook hele lieve dieren om mee te werken. Ze vinden het heerlijk om dagelijks geknuffeld of geborsteld te worden. Wist je dat geiten houden van klimmen en klauteren? Daarom lopen we regelmatig met hen in de rijbak of over het land, we zetten verschillende dingen neer zoals een wip, bank of een boomstam. Kom je ook plezier maken mééhhht onze dieren?

Ben je enthousiast?

Kom dan gerust eens kijken bij ons op De Klompenhoeve of kijk op onze facebook pagina
Voor meer informatie of een afspraak neem contact op met Marjolijn Floris:

Mail: Paarden@esdege-reigersdaal.nl
Tel: 06 30680898