Dagactiviteiten met geiten en paarden

De afdeling paardenhouderij bestaat sinds 2012 waar tot op heden van maandag tot en met vrijdag van 09:00u tot 15:00u dagbesteding aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wordt gegeven.

Momenteel hebben wij 12 pony’s en paarden die elke dag weer zin hebben om met de deelnemers te werken!

Dagbesteding met paarden op de Klompenhoeve houdt in dat deelnemers samen met een aantal begeleiders verantwoordelijk zijn voor het welzijn van onze paarden. Zo krijgen de paarden de hele dag door hooi/kuilgras en water. De paarden hebben dagelijks beweging en verzorging nodig. Daarnaast houden we ons bezig met de werkzaamheden in en rondom de paardenstal. Alles zal onder leiding gaan van ervaren begeleiders. Er wordt gekeken naar de behoefte van de deelnemer en naar zijn of haar eigen tempo/ niveau. Zo is er voor iedereen mogelijkheid tot ontwikkeling. De activiteiten kunnen individueel uitgevoerd worden of in groepsverband.

Paardrijden op de Klompenhoeve houdt in dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan paardrijden en paardrijles krijgt van een ervaren instructrice. Dit gebeurt meestal in groepsvorm met een maximum van zes ruiters. We hebben paarden in alle soorten en maten. Er kan ook op de men-kar gereden worden. We hebben een grote rijbak tot onze beschikking, 19 hectare land en een prachtige polder om door heen te rijden. Wanneer we buiten het erf of op het land gaan rijden zal er altijd een persoon naast het paard meelopen.

Paarden zijn niet alleen prachtige dieren om te zien maar ook prachtige dieren om mee te werken. Contact maken met paarden lijkt zo vanzelf en zo gemakkelijk te gaan; zij hebben geen vooroordelen en het maakt hen niet uit hoe je er uit ziet. Ze reageren op jouw energie wat ontzettend interessant is, omdat het paard altijd een reactie geeft op een actie die jij laat zien tegenover het paard.

Vertel eens..

 • null

  Femke

  Hoi ik ben Femke. Ik werk al ongeveer  3 jaar op de Klompenhoeve.
  Ik ben begonnen als stagiair en ik werk nu hier als cliënt medewerker. Ik werk het meest bij de paarden  ik rij al 10 jaar paard.
  Ik heb hier het meeste geleerd om te galopperen en springen. Mijn favorieten paarden zijn Twikke en Thalys.
  De collega’s zijn net je familie en je leert hier onwijs veel over paarden hoop nog heeeeeel lang hier te werken. Groetjes Femke

 • null

  Mats

  Hey ho, ik ben Mats.
  Ik werk al 4 jaar bij de Klompenhoeve. Deze knaap begon bij de veehouderij en later bij andere afdelingen.
  Ik had altijd een angst voor paarden gehad maar dat is over gegaan! En daar heb ik de meeste lol, mijn favoriete paarden zijn Bonheur en Thalys oftewel grote vriendin haha.
  Ik kan al in draf en galop. de begeleiding vertelt veel over paarden informatie wat erg leuk is! Yiihaaaaa! Gr mats

 • null

  Esther

  Hoi ik heet Esther en ik werk bij de paarden op de Klompenhoeve.
  Ik vind het heel leuk bij Kitty en Sara. Dit zijn twee lieve paarden van de Klompenhoeve En Werner is ook heel lief.
  Ik vind het heel leuk om hier te werken .  Poep opruimen, eten in de netten gooien , wortels geven , paardrijden en paarden kammen en hoeven krabben .
  Ik heb altijd veel plezier en lol. Doei groeten van Esther

Ben je enthousiast?

Kom dan gerust eens kijken bij ons op De Klompenhoeve of kijk op onze facebook pagina
Voor meer informatie of een afspraak neem contact op met Marjolijn Floris:

Mail: Paarden@klompenhoeve.st-er.nl
Tel: 06 30680898