Er komen steeds meer recepten waarin onze producten in worden verwerkt.

Spruitjesschotel met Egmondse bollen

 

image16-300x225

Het was weer de hoogste tijd voor spruitjes, die heb ik dit seizoen nog niet gegeten. Ik ben de enige die spruitjes eet bij ons thuis, dus ja, weer veel te veel gegeten.

 Maar het recept is een echt blijvertje op deze manier bereidt. Spruiten vind je helemaal geweldig of niets volgens mij, er lijkt geen tussenweg te zijn.

 

Ingrediënten:

700 gram schoongemaakte spruiten
90 gram pistachenoten met dop, ontdopt
2 rijpe peren, geschild en klokhuis verwijderen en in fijne stukjes gesneden
250 gram spekjes, uitgebakken
peper en nootmuskaat
4 Egmondse bollen in plakjes

 

Bereiding:

Kook de spruitjes beetgaar in 15 minuten. Terwijl de spruiten op staan kunnen de spekjes uitgebakken worden (neem een grote pan, de spruiten moeten er straks bij).

 Als de spruiten goed zijn mogen ze afgegoten worden en in de pan met de uitgebakken spekjes. Meng de peer er door heen en haal de pan van het vuur af.

 Vervolgens de pistachenoten en de plakken Egmondse bollen toevoegen. Breng het geheel op smaak met peper en nootmuskaat.

Echt zo lekker, eet smakelijk!

 

Pastamaaltijdsalade met Egmondse bollen

 

 

Zo vlak voor de feestdagen, wanneer ik bijna in  mijn keuken woon, vind ik het wel fijn om wat lichter te eten. Vandaar deze maaltijdsalade.

 Op mijn boodschappenbriefje stonden frambozen i.p.v. blauwe bessen, maar helaas waren de frambozen er niet.

 Ik denk dat, als ze weer te koop zijn, ik voor frambozen ga kiezen en ook aardbeien gaan er goed bij.

 

Ingrediënten:

300 gram pasta
120 gram geroosterde paprika, fijn gesneden
100 gram olijven (wij hadden basilicumolijven)
4 stuks Egmondse bollen, in plakjes gesneden
100 gram groene aspergetips, in 2 cm stukjes gesneden
1 appel, fijn gesneden
50 gram snijbietsalade
50 gram Parmazaanse kaas, schaafsel
150 gram blauwe bes
60 gram gehakte walnoten
peper
dressing van basilicumolijfolie en granaatappel azijn (of een andere vruchtenazijn) met 2 uitgeperste knoflookteentjes (maar ook andere frisse combinaties zijn goed, gebruik vooral wat je op voorraad hebt)

 

image18

Bereiding:

Kook de pasta volgens gebruikaanwijzing op de verpakking. Doe de aspergetips de laatse 5 minuten erbij.

 Laat beiden afkoelen en meng alles voor de salade en verdeel de dressing er over. Een stokbrood is lekker erbij, met hummus, boter of kruidenboter.

Echt zo lekker, eet smakelijk!