Brand Klompenhoeve

In de nacht van 21 op 22 juni 2023 is de geitenstal van onze zorgboerderij de Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef afgebrand. Bewoners en de aanwezige medewerker werden opgevangen door de buren. Ook de 250 geiten zijn direct veiliggesteld en kort daarna overgeplaatst naar een tijdelijk onderkomen. De brandweer en de verzekeringsexpert hebben geconstateerd dat de oorzaak van de brand niet is vast te stellen.

Voor de geiten is inmiddels een permanent onderkomen gevonden. 150 geiten verhuizen naar een stal in Wyns (Friesland). De andere 100 geiten staan bij Theo Dekker in Schagerbrug. Een (klein) aantal (knuffel) geiten komen terug naar de Klompenhoeve voor dagbesteding.

Geitenhouderij en zuivelafdeling stoppen per direct 
Afgelopen april 2023 werd al duidelijk dat Esdégé-Reigersdaal genoodzaakt is de geitenhouderij en de daaraan gekoppelde zuivelafdeling van de Klompenhoeve te sluiten, omdat de geitenhouderij al jarenlang verliesgevend is. Vanwege de verwoestende brand zullen deze afdelingen per direct stoppen.

De laatste kazen zullen nog verkocht worden in onze boerderijwinkel. Meer informatie hierover volgt.

De Klompenhoeve blijft bestaan!
Alle andere afdelingen op de Klompenhoeve zoals de paardenhouderij met wat erfdieren, het service team, de moestuin en de werkplaats blijven bestaan en vind momenteel dagbesteding plaats. Ook wordt onderzocht welke dagbesteding ontwikkeld kan worden op de plek van de geitenstal.