De veestapel van de Klompenhoeve bestaat uit gemiddeld 250 biologisch-dynamische melkgeiten, twee koeien, diverse kippen en twee varkens.

Geiten zijn niet alleen leuk maar ook nog eens echte werkdieren; ze produceren namelijk geitenmelk. Hier maken we heerlijke producten van zoals kaas, kwark en yoghurt.

Uitgangspunt voor de biologische dynamische manier van werken is de kringloopgedachte en een natuurlijk evenwicht. Een natuurlijke, vruchtbare, grond en een gezonde veestapel leveren daardoor ook weer gezonde producten aan de mens.

De cliënten zijn samen met een aantal vaste begeleiders verantwoordelijk voor de verzorging van alle dieren. Wij melken de geiten twee keer op een dag, om 06.00 uur en 16.00 uur. Daarnaast behoren bijvoorbeeld het voeren van de dieren, eieren rapen, stallen uitmesten en het land bewerken tot werkzaamheden op de boerderij.

De geiten hebben het hele jaar door de beschikking over een uitloop. Zo gauw het weer het toelaat en er genoeg gras staat zullen we de geiten beweiden op ons land.

Geiten op de Klompenhoeve:

 

  • Krijgen biologisch krachtvoer en ruwvoer(kuil) van eigen land.
  • Lopen zoveel mogelijk in het weiland.
  • Hebben meer ruimte en krijgen biologisch stro in de stal
  • Worden niet onthoornd

Voor meer informatie of vragen
Peter Lover
Mail: veehouderij@klompenhoeve.st-er.nl
Tel: 06 53361745