Dagactiviteiten met geiten en andere boerderijdieren

De afdeling veehouderij bestaat uit ongeveer 250 biologisch-dynamische melkgeiten, 4 koeien en meerdere kippen. De melkgeiten worden bij ons twee keer per dag gemolken en van hun melk maakt de zuivel de lekkerste producten zoals geitenmelk, kaas, kwark en yoghurt.Wanneer je ervoor kiest om bij ons in de veehouderij te komen werken, dan draag jij bij aan de verantwoordelijk van bovengenoemde dieren. Je mag meehelpen bij het melken van de geiten (om 06:00 uur in de ochtend of om 16:00 in de middag), de dieren voeren, eieren rapen bij de kippen, stallen uitmesten en helpen bij het gereed maken van het land. Doordat de zorgboerderij werkt vanuit een biologisch-dynamische werkwijze, vinden wij het belangrijk dat wij werken vanuit een kringloopgedachte en een natuurlijk evenwicht. Dit houdt in dat wij bewust bezig zijn met de natuur om de zorgboerderij heen. Want wanneer de grond om de zorgboerderij heen, vruchtbaar is, heeft dit een positief effect op de veestapel en uiteindelijk ook op de producten en de mens.

Vertel eens..

 • null

  Yerno

  Hoi ik ben Yerno en ik werk nu 4 jaar op de Klompenhoeve. Ik werk 2 dagen bij het vee omdat ik het heel leuk vind om met dieren te werken. Het leukste vind ik om bij de lammetjes te werken, want dan kan ik hen knuffelen. Ik doe verschillende klusjes zoals de kippen verzorgen en de geiten en bokken voeren. Ik werk graag samen met mijn collega’s.

 • null

  Stefan

  Hoi ik ben Stefan en ik werk bij de veehouderij afdeling en in de werkplaats. Ik doe hier hele leuke dingen. Waaronder de begeleider plagen. (haha). Mijn leukste klus is de melkplaat schoonmaken. Verder doe ik nog met de stofzuiger de biks bakjes leeghalen en de wc-schoonmaken en de afwas. Af en toe ga ik mee het land op om bij de geiten te kijken en het draad te verzetten. Soms doe ik ook nog de was. Het leukste bij de werkplaats vind ik werken met de kloofmachine.

  De leukste collega vind ik Yerno. En de grappigste begeleiders vind ik Esther en Rens, maar Rens werkt helaas nu ergens anders.

 • null

  Ilonka

  Hallo ik ben Ilonka

  Ik werk 4 jaar op de Klompenhoeve. Ik heb het erg naar mijn zin. Ik werk op de woensdag bij het vee ik begin om 12:30 tot het werk klaar is soms is het 17:45 of om 18:30 uur. En dan melk ik de geiten. Ik vind het erg leuk op de boerderij. Mijn klussen zijn hooi en kuil los schudden, kruiwagens vullen met de losgeschudde hooi en kuil. En dan de geiten voeren met hooi of kuil. Ik werk graag samen met mijn collega Yerno. Ik werk graag met de begeleiders Esther en Remy, als ik ergens mee zit soms kan ik mijn ei bij hun kwijt. In de lammertijd vind ik het erg leuk als ze worden geboren. Mijn klussen zijn de lammeren melk geven, hokken uitmesten en op strooien en de hele hooikap uitmesten.

Ben je enthousiast?

Kom dan gerust eens kijken bij ons op De Klompenhoeve of kijk op onze facebook pagina
Voor meer informatie of een afspraak neem contact op met Peter Lover:

Mail: klompenhoeve.veehouderij@esdege-reigersdaal.nl 
Tel: 06 53361745